Siste del av sildemedelyet er nå her. Glassmestersild er kanskje den mest unnseligere sorten av sild, men godt er det likevel. Glassmester sild er litt lettere i formen enn Karri- og Tomatsilde. Her går det i løk og gulrøtter, med en ganske lett og enkel lake. Dette kan være akkurat det du trenger etter både en kraftig julemiddag og en tilsvarene frokost. Der Karri- og Tomatsilda er mektige og ganske tunge er Glassmestersilda lett, nesten sommerlig og ganske elegant.
Glasmestersild
4-5 sild
2 Rød-løk
2 Gullerøtter
1/4 til 1/2 Pepperrot
Lake
2 dl Edikk 7%
2 dl Vann
1 dl Sukker
Allehånde
Legg sildefiletten i vannbad i ca t timer, ta dem ut og la vanne renne av. Kutt opp fileten i tynne biter. Skjær rødløjen i to og kutt dem i skiver. Skrell og kutt opp gullerøttene i skiver. Kutt til slutt opp pepperroten i små terninger
Start med å legge et lag med pepperrot, gullerot rød-løk og sild. Fortsett med dette til glasset er fult fyll på med lake til glasset er fullt. Sett glasset kjølig natta over så smaken setter seg.
Lake.
Kokk opp eddik, vann allehånde og sukker så sukkeret løser seg opp. Kjøl av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar