onsdag, desember 23, 2009

Sildemedley. Del 1: KarriJul er mat, bedre kjent som julemat og julemat er kanskje allerbest første juledag. Jeg vet at noen kanskje vil være uenig i dette, og hevda at det da vitterlig er hyggeligere på selve juleaften,.

Selvfølgelig er det hyggeligere på Juleaften, men jeg trekker ikke inn juleaften i denne påstanden. Juleaften er dagen for varmmat som ribbe, medisterpølse, pinnekjøtt, lutefisk eller koketorsk.

Julemat slik jeg tenker på det er kaldmaten, restene etter julemiddagen pluss alt det andre. Bland alt det andre er kanskje silda en av de viktigste aktørene, så de neste dagene kommer det et lite sildemedley. Jeg starter opp her med Karrisild


Karrisild
4-5 kryddersildfiletter
2 hardkokte egg
2-3 rødløk det kommer helt an på størrelsen
2-3 røde epler også her er størrelsen viktig
2-3 sylteagurk
en neve pikkels
200 gram majones
2 dl Fløte eller rømme det kommer an på hva man liker
Karri
Pepper
Legg silde filetne i vann for utvanning (ca 2 timer, men dette kommer helt an på hvor hardt silda er salta), dette er viktig ellers blir det forsalt. Etter at silda er vannet ut og lagt for å renne av seg kan du starte med inngrediensene

Kok eggene til de er harde, avkjøl. Skrell eggene og del dem opp i terninger. Kutt opp rødløken i små terninger, gjør det samme med eplene. Bland løk og eplebiter og egg sammen i en bolle. Ta pikkelsen opp av laken og la vannet renne av dem bland dem inn sammen med eplene, løken og eggene.

Ta en ny bolle bland sammen majonesen og fløten/rømma til sett også krydder. Her er det viktig å ta det rolig i svingene så ma ikke får for mye karri. Her er det rett og slett en smakssak. Jeg likker begge versjonene og kan ikke bestemme meg så tar dem begge med her. Når du er ferdig med denne blandingen, rørrer du den sammen med eggene, eplene, løken og pikkelsen. Nå har du grunnstammen for karrisilda. Kutt opp fire til fem sildefiletter alt etter hvor mye sild du ønske i blandinge og rør dem inn. La Karrisilda stå kjølig over natta. Da får smakene blandet seg god.

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...