Jeg husker første gang jeg hørte Tom Waitz, det var på tidlig 90-tallet at jeg fant ut at mammas samboer hadde en cden "Small Change" fra 1976. Musikkverden ble aldri den samme etter dette. Det mørke , underfundige, skråstilte verdensbilde til Waitz var en åpenbaring og har nå vært en trofast følgesvenn i vel atten år.
I dag er det klart at det må bli en waitz innspiret middag, og hva passer bedre enn en middag inspirert av "Eggs and sausage" fra "Nighthawks at the Diner".
I dag ble det altså stekte grove pølser, ristet brød, stekt egg, Hash Browns og tomatsalsa.
Eggs & sausage and slide of toast
2 økologiske egg
8 små Grove pølser
2 skiver brød
Stek pølsene på medium varme så de blir gylldene
Stek egga i godt med smør. Øs det smeltete smøret over egget mens det steker, egget blir fortere ferdig, og du unngår at det blir tørt.
Rist brødet i panna
Hash browns over easy
1 egg, piska
4 medium store potter, skrelte
1 medium løk
salt and pepper
Vegetabilsk olje for frityr
1: Riv pottene og løken og ha dem i en rent håndkle, klem så ut eventuell veske ved å vri håndklet Legg så blandingen i en bolle
2: Tilsse egg, en god klype med salt og nymalt pepper. Bland ingrediensene godt (det er viktig med nok salt, eller så blir det hele relativt tamt)
3: Varm opp en god slump med olje i en jerngryte ( olja skal være varm, men ikke ryke). Legg så i en god skje med potetblanding. Klem den ned til ca 1 cm tykkelse. Stek i 2-3 min, vend når den er blitt gyllen og sprø
4: Serveres varme, både som frokost, lunsj og middag. Gjør seg også godt til egg og bacon
Rask tomatsalsa
4 tomater, hakket
1 grønnpaprika, hakket
1 Chili, hakket
1/2 løk hakket
Salt og pepper
Litt olje
Bland sammen ingrediensene, ha i litt olje tilsett krydder og smak til
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar