mandag, desember 28, 2009

Den glade laks, eller for den saksskyld ørret, kan ikke bare røykes eller graves. Du kan også speke


Viss du er i gang med å grave en laks eller ørret så bør også vurdere om du ikke skal ta det helt ut og samtidig speke et par filetter. Spekket laks eller ørret har mye til felles med gravet fisk, men igjen så får dette fram noen andre egenskaper i fisken. Så viss du ønske variasjon i fiskefatet så anbefaler jeg å også legge litt arbeid i speking.



Spekeørret/laks med hvitløk/pepppe/eienbær
1 stk ørett eller løaks på ca 2-3 kg
150 g sukker
150 g salt
Krydder viss ønsket.



Det er viktig på samme måte med spekke ørreten som med grav ørret at den har vært frosset. Filliter fisken grundig og vask dem. Legg ett lag med salt blanding nederst i i en dyp panne strø saltblanding over. Tilsset ønsket krydder, her er det en smakssak hvor mye du vil tillsette. Legg den andre fillen med kjøtt siden ned, stø over saltblanding og dekk til panna. La det hele stå i tre til fire dager. Vend fisken et par ganger om dagen.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jeg bare eeelsker speket laks! Nammm

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...