Klassisk entrecôte med peppersaus og hjemmelagde pommes frites
(Bok: Kjøtt og vin)
1 kg entrecôte
Salt og pepper
2 ss smør
500 g mandelpotet
Olje til frityrsteking
Salt
Peppersaus
1 ss hel svart pepper
1 ss smør
2 sjalottløk
3 dl oksekraft
3 dl fløte
Skrell mandelpoteten og kutt hver hver potet i 8 båter. Legg dem i rennende kaldt vann i 2 timer, for å skylle vekk overflødig stivelse.
Varm frityroljen til middels sterk varme. Legg en bit nedi for å sjekke temperaturen. Den er perfekt når det åvidt bobler rundt biten
Frityrsteik potetene i fem minutter. Ta dem ut, og øk varmen i frityrgryten- Legg potetene tilbake, og steik videre i et minutt på sterkere varme. PÅ denne måten blir de holdbare. Dersom du steiker dem bare en gang, vil de lett falle sammen. Krydre dem med salt, og anrett dem på matpapir stukket ned i kopper
Lag peppersaus: Legg pepperen i ei varm tørr panne. La det steike til det begynner å ryke lett av det. Knus kornene i ei gryte, og fres dem i smøret sammen med finhakket sjalottløk. Tilsett oksekraft og fløte, og kok inn i 3 - 4 minutter til det tykner.
Del kjøttet i fire skiver, og krydre dem med salt og pepper. Steik dem i 2 - 4 minutter på hver side i smør i ei panne. Steiketiden er avhengig av hvor gjennomstekt du ønsker at kjøttet skal være.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar