Jeg innrømmer det gjerne kjøtt smaker for godt til å oppgi.
Det er likevel slik at det finnes mye annen mat der ute enn kjøtt, og det er mye mat som lett kan rivalisere kjøtt på smak. Derfor er det viktig å huske på at fisk er mer enn et overkokt halestykke på torsk. Fisk åpner for like mye, om ikke mer, eksperimentering som kjøtt. Det er egentlig bare fantasien og motet som setter grenser. Jeg tror derfor at det er mulig å føre Learys påstand videre, og spør og spør og svarer på spørsmålet What is the reason people eat fish? "Because fish taste like murder, and murder taste pretty damn good "
Det er likevel slik at det finnes mye annen mat der ute enn kjøtt, og det er mye mat som lett kan rivalisere kjøtt på smak. Derfor er det viktig å huske på at fisk er mer enn et overkokt halestykke på torsk. Fisk åpner for like mye, om ikke mer, eksperimentering som kjøtt. Det er egentlig bare fantasien og motet som setter grenser. Jeg tror derfor at det er mulig å føre Learys påstand videre, og spør og spør og svarer på spørsmålet What is the reason people eat fish? "Because fish taste like murder, and murder taste pretty damn good "
Til de av dere som sier at dere ikke liker fisk, så får jeg bare sitere min mor: Du må utvikle din smak
Honning- og sennepsmarinert laks m/hasselback-poteter
(Bok: Mine beste sider)
4 ss olivenolje
2 ss honning
4 ss sennep
2 fedd hvitløk
4 ts frisk koriander
En pressa sitron
500 g laks filet
Lag en marinade av olivenolje, honning, hvitløk, sennep og sitronsaft. Legg laksen i marinaden i en halvtimes tid. Legg lakseskivene i en ildfast form. Stek i stekeovn ved 200 grader i ca. 12 minutter, til kjøttet løsner fra beinet når du priker borti med en gaffel. Legg noen korianderbladet oppå, og server.
Smaker godt med hasselback-poteter, men like godt uten
Hasselback-potet
Poteter
Smør
Salt og pepper
Ost viss man ønsker det.
Potetene snittes i skiver nesten helt igjennom (de skal holde sammen fortsatt). Den enkleste måten å få dette til er å legge poteten i en tresleiv, for så å kutte ned slik at kniven møter treet. På denne måten får du et tynt stykke som holder poteten sammen.
Krydre med salt og pepper, legg på smøret. Stek i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar