I dag har vært en god dag, et lite kort øyeblikk av fint vær, noen ganger glemmer man hvor fin seinhøsten/tidlig vinter kan være i Oslo. Det er likevel helt klart at november ikke er måneden som gir ved dørene. Inne man skulle hjem fra jobb hadde den klare himmelen måtte vike for tunge skyer og regn.
Så når været er i mot enn må får man bare gi F i været. Så i dag, som i går, går det i sommerpregede middager som preger mitt sinn og min vilje. Scampi- og erterisotto med basilikum og mynte har vært en av grunnene til min noe motstridighet mot Jamie Olivers "Den nakne kokken", i mine øyne var dette mye rart å putte oppi en risotto.
Vel, så feil kan man altså ta, dette ble en frisk og lett middag som akkurat nå har jagd de verste sidene av november ut av mitt sinn. Det spørs likevel hvor lenge dette kommer til å holde, om ikke lenge skal vi reise av gårde til det som kanskje må beskrives som det nærmeste man kommer forgården til Dante sitt "Inferno"
Day was departing, and the embrowned air
Released the animals that are on earth
From their fatigues; and I the only one
Made myself ready to sustain the war,
Both of the way and likewise of the woe,
Which memory that errs not shall retrace.
O Muses, O high genius, now assist me!
O memory, that didst write down what I saw,
Here thy nobility shall be manifest!
And I began: "Poet, who guidest me,
Regard my manhood, if it be sufficient,
Ere to the arduous pass thou dost confide me.
Som alle sikkert alle allerede har skjønt, vi skal til IKEA.
Scampi- og erterisotto med basilikum og mynte
(Den nakne kokken)
1 porsjon av grunnoppskriften på risotto, den finner du her, uten parmesan
3 store never med friske erter
1 klatt smør
450 g scampi, renset for skall og tarm
1 neve friske basilikum, hakket
1/2 neve frisk mynte, hakket
Saften av en sitron
Extra vergine olivenolje
Fres halvparten av ertene i en god klatt med smør og tilsett litt kraft. Kok til ertene er møre, og mos dem. Tilsett ertepureen ved slutten av trinn 3 i grunnoppskriften, sammen med scampi og resten av ertene. La det trekke i 2 minutter - scampi og ertene er kokt på null komma null. I trinn 4 slenger du i friske urter og presser sitronsaften over. Rør og server med en gang. Drypp en god exstra vergine olivenolje over risottoen
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar