fredag, november 16, 2012

Kje i kjelen




Kje med grønnsaker og timian

2 kjelår
2 kjeboger
1 hviteløk
3 gulrøtter
1 purre
10 sjalottløk
1 liten sellerirot
20 små mandelpoteter
1/2 potte timian
Salt
Pepper
1 dl olivenolje

De lår og bok i grove biter, og legg dem ie en stor bolle. Rens hvitløk, og trykk hvert fedd lett med flatsiden av kniven. Ta dem i bollen sammen med kjøttet.

Vask grønnsakene, skrell dem, og skjær dem i grove biter. Vask potene, og del dem i to. Legg grønnsakene sammen med kjøttet og hvitløken og tilsett grovt hakket timian, salt, pepper og olje.
Bland alt godt, og legg det over i en ildfast form, eller en stor jerngryte med lokk. Dekk med aluminiumfolie eller lokk, og stek det på svak varme, ca 150 grader, i 2 timer. Kjøttet skal være så mørt at en nesten kan plukke det av benet med fingrene

Ta av lokket, vend forsiktig på kjøtt og grønnsaker, og stek videre i en 1/2 - 1 time til kjøttet og grønnsakene har fått en fin gyllen farge. 

Ingen kommentarer:

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...