Noen ganger må man bare bli imponert over de ørsmå variasjonene italienere klarer å komme opp når det kommer til pastasauser. Viss du velger å lage en pasta med friske tomater og basilikum så er det selvfølgelig en "Spaghetti al pomodoro crudo", men skulle du velge å gjøre som meg i dag å lage en saus med hermetiske tomater og rosmarin er det selvfølgelig snakk om en "Spaghetti al rosmarino". For det utrente øye ville man fort falle i fellen for å si at det er snakk om tomatsaus. Det er en feil jeg anbefaler å gjøre i Norge, i enerom, milevis unna eventuelle italienere. Uansett, godt var det.
2 ss olivenolje
2 ss frisk finhakkede rosmarinblader
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 rød chili, uten frø, finhakket
1 ss hvetemel
1 boks hakkede tomater
1 ss melk
350 g spaggeti
40 g ferskrevet parmesan
Varm oljen i en kjele og tilsett rosmarin, hvitløk og chili. La det frese på svak varme i 2 minutter. Dryss melet over og rør sammen. Tilsett tomatene med kraft, rør godt,kok opp, demp varmen og legg på lokk. La sausen stå og småputre i 30 minutter. Rør om av og til. Rør inn melk og smak til med salt og pepper. Ha spagettien o rikelig med kokende vannn og la den koke til den er al dente. Sil av og ha spagettien over en varm serveringsbolle. Dryss parmesanen over og fordel sausen over.
Kommentarer