Illsint pasta med sterk smak er aldri feil særig når resultatet blir så bra som i Penne Arrabbiata. Det gjør heller ingen ting at denne rabiate retten både går raskt, og er lett å lage.
Penne Arrabbiata
6 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1/2 chili, uten frø, hakket
800 g hakket tomat fra boks, avsilt
500 g glatt penne
1 ss hakket bladpersille
Salt og pepper
Varm oljen i en stekepanne, tilsett hvitløk og chili og stek til hvitløken er brun. Ta opp hvitløken og kast den. Tilsett toamtene og la dem stå og surre i 15 minutter. Smak til med salt og pepper.
Kok samtidig pastaen i riklig med kokende lettsaltet vann til den er al dente. Sil av pastaen, ha den i stekepanna og vend sammen.
Legg retten på et varmt serveringsfat, og dryss persille over.
Arrabbiata betyr sint - bruk så mye chili at det blir "sting" i smaken
Kommentarer
Spennende. Når jeg lager arrabiata finhakker jeg
hvitløken og bevarer den i sausen. Jeg bruker to
hele ferske piri-piri som gis to snitt hver på langs,
og så lar jeg disse ligge og koke i sausen til den
er sterk nok, og jeg kan fjerne chiliene.
Mvh.
Romolo
SÅ det å prøve å "vise" seg ved å skrive ting som at suspekto ikke betyr suspekt blir bare latterlig.
Hvem dummet seg ut? Jo, du.
Flott innlegg forresten, Arrabbiata pasta er nydelig :D
-kristin