fredag, mai 04, 2012

Runde 14: Ukemeny og handleliste



Til de siste 7 middagene har jeg lagd følgende: 


1: Calzone
Spinatsalat med sopp




Radicchio mimosa

Sitronglaserte gulrøtter 

Reddiksalat med oliven


For å kunne lage disse oppskriftene trenger du følgende:

torsdag, mai 03, 2012

Under grillen?



Det er et eller annet som oppleves helt galt med å legge ting under grillen, enn oppå. Man bør likevel ikke la slike ideer stå iveien for å nettopp ta i bruk grill elementet til komfyren. Forsøket på å lage en video av hverken akkar eller salat i dag gikk litt skeis, det viser seg at det er en god ide å trykke på record når du har en plan om ta opp. Man lærer noe nytt hver dag.


Grillet fylt akkar
4 akkar, renset
1 ss hakket bladpersille, pluss noen kvaster til pynt
1/2 fedd hvitløk, hakket
50 g brødrasp
olivenolje, til drypping og pensling
Salt og pepper
Sitronbåter til pynt

Forvarm grillen til den er glovvarm. Hakk laksen, og bland dem med persille og hvitløk o en bolle. Tilsett brødrasp, drypp lit olivenolje over og krydder med salt og pepper. Fyll akkarkroppen med blandinge, og lukk dem ved hjelp av coctailpinner.
Pensl utsiden av akkaren med olivenolje tilsatt salt og pepper. Legg dem på en rist under grillen, og grill dem til til de er gyllenbrune og møre. Snu dem ofte under grillingen. Server de grillede, fylte akkarene rykende varme, pynt med sitronbåter og persillekvaster

Radicchio mimosa
4 små radicchioer, i strimler
3/4 dl olivenolje
2 ss hvitvinseddik
4 harkokte eggeplommer
salt og hvit pepper

Ha salatstrimlene i en saltbolle. Visp sammen olivenolje og eddik i en bolle og krydre med salt og pepper. Hell dressingen over salten og vend sammen. Ha de hardkokte eggeplommene i en sikt og gni den med baksiden av en skje. Vend sammen og server med en gang. 

onsdag, mai 02, 2012

En pai ikke med, men av potet

Noen ganger så vil man bare ha en enkel middag, som man kan hive sammen sette i ovnen og glemme fram til man skal spise. Dette er en slik dag.

Pai med bacon og poteter
Denne oppskriften har jeg gjort før, og jeg forsøke rå ikke dobbelposte oppskrifter. Viss du vil ha ingrediensene kan du finne dem her.

Reddiksalat med oliven
100 g ( eller 6 store) røde redikker, renset
saft av 1 sitron, silt
100 g rucola
10 svarte oliven, uten steiner, i biter
olivenolje, til drypping
salt

Skjær reddikene i svart tynne skiver på tvers. Ha dem i en salatbolle og drypp sitronsaften over. Tilsett salat og oliven, drypp olivenoljen over og krydre med litt salt. Vend forsiktig sammen. La salaten stå å trekke i 10 minutter før servering. 

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...