lørdag, desember 31, 2011

Old fashioned in Paris

Nå er det bare noen få timer igjen av 2011, det er enda fære til jeg skal begynne å feire avsluttningen av 2011 på Resturant Rino sammen med Guri og åtte retter. Aller først er det likevel på plass med en drink. For min del...



Photo: jeffwilcox on Flickr An Old Fashioned

Old fashioned
4 cl bourbon wiskey
2dasjer med Angostura bitter
1 liten dasj med vann
1 ts sukker
1 "hermetsk" kirsebær ( du vet, de ekstremt røde som kommer i små glass)
1appelsin strimel
Isbiter
Bland sammen sukker, vann og Angostura bitter i et Old-fashioned glass. Hiv i kisebær, og appelsinstrimlen, bland dette sammen med en muddler til du har en god pasta. Hell over bourbon, fyll på med is, rør godt rundt. Garner med appelsin strimmel og/eller kirsebær.

Da er det bare å lene seg tilbake i en god stol, og la det som er igjen av 2011 fare forbi. Ønsker alle takk for det gamle, og et godt nytt år.

torsdag, desember 29, 2011

Lost in translation

Hesteburger med et egg, sammen med pomesfrites og en halvliter med Maredsous øl ,servert av en blid med myndig franskman. Selv om fransk godt kunne vært gresk eller for den saks skyld kinesisk så er livet godt. Hvem trenger å forstå det talte språk,når man ha kjøkkenets. Jazz strømmer ut av høytalerene, Guri leser poesi, jeg leser filosofi og franskmannen i baren leser Le figaro. Livet er rett og slett ikke så ille.

søndag, desember 11, 2011

Pikante "italienere"


Toscana-pølser

1,8 kg svinekjøtt
200 g svinespekk
40 g nitritsalt



Skjær kjøtt og spekk i biter, ca på størrelse med fyrstikkesker. Bland kjøtt, spekk og salt godt sammen. Sett i kjøleskapet over natta.

200 g soltørkede tomater, hakket
1 ss god olivenolje
2 ts grovmalt svart pepper
1 fedd hvitløk, finhakket
150 g store grønne oliven, hakket
1 bunt basilikum, hakket
1 ss fersk eller tørket rosmarin
12 cl god eplesaft, eller tørr hvitvin
5 meter svinetarm

Ta kjøttet ut av kjøleskapet, bland inn olivenolje, pepper, oregano, olivenolje. La blandingen stå i fryseren et par timer. Ta ut kjøttet, kvern, bland sammen tomat, oliven, basilikum og eplesaft, tilsett denne blandingen det kvernede kjøttet. Bland god, og sett kjøttet tilbake i fryseren. La kjøttet stå et par timer igjen. 

Legg tarmene til bløt i kaldt vann i minst 5 minutter.

Gjør klar kvern med tut, tre tarmen på og begynn å lage pølser. Form pølser i ønsket størrelse ved å snurre pølsene annen hver gang fra deg og mot deg. 

Prøv også:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...